torstai 19. huhtikuuta 2018

Kakkua töihin

Kolmihenkisessä perheessä ei voi kovin usein leipoa, jos meinaa myös syödä leipomukset. Yksi tapa lisätä leipomistiheyttä on viedä leivonnainen töihin. Nyt tiistaina oli sopivasti kokous, jossa oli myös pari ulkopuolista konsulttia. Uutta kokeilua siis peliin. Mielestäni pohjataikinaa oli vähän liikaa suhteessa täytteeseen, ja pohjani oli paikoin liian paksu. Kerroin tämän myös kollegoille, tyttäreni kiellosta huolimatta.  Eihän tarjoilua aloiteta suomalaisen vaatimattomasti haukkumalla ja sitten odoteta kuitenkin kehuja.  Paksusta pohjasta huolimatta pidimme kaikki. Taisi yksi kysellä reseptiäkin. Toteutin Koti ja keittiön ohjeen gluteenittomana. Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.


SITRUUNA-KOOKOSKAKKU
(gluteeniton)
pohja:
150g huoneenlämpöistä voita
2 dl hienoa sokeria
2 kananmunan keltuaista
2 dl kookosjauhoja
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
täyte:
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu (1 dl)
4 kananmunaa
2 dl hienoa sokeria
3 rkl maissitärkkelysjauhoja
50g sulatettua  voita
*
kookoslastuja/ kookoshiutaleita
tomusokeria
(syötäviä kukkia)

1. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa keltuaiset sekaan yksitellen. Lisää jauhot mukaan ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
2. Pingota leivinpaperi 22 cm irtopohjavuuan pohjalle. Painele taikina vuuan pohjalle ja reunoille. 
3. Pese sitruunat. Raasta kuoret ja purista mehu. Sekoita sitruunanmehu, kuoriraaste, sokeri ja maissitärkkelys. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi
4. Paista pohjaa 10 minuuttia 200-asteessa. Lisää täyte ja paista 175-asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi
5. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja lisää kookoshiutaleet

Valmistusaika: 15 min + paistaminen 45 min + tekeytyminen 12h -1 vrk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti