maanantai 30. joulukuuta 2013

Rullia

Pitäisi tehdä- listallani on jo kauan ollut kevätkääryleet. Aina olen onnistunut lykkäämään kokeilua, milloin raaka-aineen, milloin ajanpuutteen vuoksi. Syyskuisessa Hesarin ruokatorstaissa oli filotaikinasta valmistettujen katkarapu-kasvirullien ohje, jonka  leikkasin talteen. Ostinpa jopa filotaikinaakin rullia varten. Eilen olin puoli päivää yksin kotona, kun neiti oli kumminsa kanssa teatterissa ja teini yrittäjän kanssa golfhallilla ja päätin vihdoin kokeilla näitä rullia. Homma ei sinällään ole vaikeaa,  vaikka filotaikinan käsittelyssä omat niksinsä onkin. Hesarin ohjeen mukaan saadaan 18 rullaa, minun täytteeni riitti vain kahteentoista. Vähän muokkasin täytteen aineita, muuten seurasin ohjetta. Eka rulla meni harjoitteluksi, mutta sen jälkeen jopa rullien ulkonäkö oli onnistunut. Ja maku oli kohdallaan, näitä tehdään uudelleen.

KATKARAPU-KASVISRULLAT

12 rullaa

6 arkkia filotaikinaa
40g voita
3 rkl seesamiöljyä

täyte:
180g katkarapuja
1 porkkana
pala retikkaa (ohjeessa pinaattia)
1/2 punainen chili
2 rkl seesamiöljyä
2 cm inkivääriä
2 rkl limetin mehua
2 tl kalakastiketta
1 dl hienonnettua kevätsipulia
1/2 dl hienonnettua basilikaa ja lehtipersiljaa
 (ohjeessa korianteria, jota ei nyt kaupasta löytynyt)

tarjoiluun:
chilillä ja limetillä maustettua soijakastiketta

1. Ota filotaikina  ja katkaravut sulamaan
2. Valmista täyte
3. Hienonna katkaravut. Kuori ja raasta porkkana ja retikka raastimen karkealla terällä. Halkaise chili, poista siemenet ja paloittele. Raasta inkivääri
4. Kuumenna pannulla seesamiöljy ja lisää porkkana- ja retikkaraasteet. Paista pari minuuttia. Lisää chili ja inkivääri. Paista pari minuuttia lisää. Lisää hienonnetut katkaravut, mausta kalakastikkeella ja limetin mehulla. Sekoita kevätsipuli ja yrtit joukkoon
5. Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää seesamiöljy joukkoon
6. Levitä filotaikina-arkki pöydälle ja voitele voi-seesamiöljyseoksella. Aseta päälle toinen arkki ja voitele ja laita vielä kolmas arkki päällimmäiseksi. Leikkaa arkit pituussuuntaan saksilla kolmeen osaan ja leveyssuuntaan kahteen osaan
7. Aseta ruokalusikallinen täytettä arkkien alareunaan.  Taita reuna täytteen päälle.  Voitele arkin sivut  voi-seesamiöljyseoksella ja taita keskelle. Kieritä rullalle.  Nosta valmiit rullat leivinpaperin päälle. Kypsennä 200-asteessa 30 minuuttia, kunnes rullat ovat kauniin ruskeita ja rapeita
8. Tarjoile vähän jäähtyneenä dippikastikkeen kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti