sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Cornflakes broileria

Jos lapsilla on lupa toivoa synttäriviikonloppunaan lempiruokia, annettakoon se mahdollisuus myös isälle isänpäiväviikonloppuna. Isä ei tosin  toivonut mitään erityistä, sillä hän on kaikkiruokainen . Toiveena siis oli vain jotain hyvää. Perjantaina herkuttelimme sinisimpukoilla  ja eiliselle halusin jotain mutkatonta, mutta varmasti kaikille maistuvaa. Kaikki pitävät friteeratusta broilerista. Eilisessä versiossa broileri paneroidaan, mutta sitä ei friteerata, vaan paistetaan uunissa. Nopeaa ja yksinkertaista. Tiskiäkään ei tule, kun panerointi tehdään muovipussissa ja uunipelti suojataan leivinpaperilla. 1600g oli 16 broilerin koipea, juuri sopivasti neljälle. Cayennepippuri antaa kivan poltteen pintaan, mutta tulisuutta pelkäävä voi jättää sen pois.

CORNFLAKES PANEROIDUT BROILERIN KOIVET

1600g maustamattomia broilerin koipia (tai koipireisiä)
2 dl cornflakes
1 dl  vastaraastettua parmesaania
1 tl cayennepippuria
suolaa, mustapippuria

1.  Laita cornflakesit isoon muovipussiin ja murskaa kaulimella, lisää parmesaaniraaste, cayennepippuri, ripaus suolaa ja mustapippuria, sekoittele
2. Laita broilerinkoivet pussiin ja sulje pussin suu. Pyörittele pussia, jotta kaikki koivet saavat pinnoitteen. Jos käytät koipireisiä, leikkaa ne kahteen osaan; reisi ja koipi erikseen
3. Laita leivinpaperi uunipellille ja nostele koivet pellille. Paista 200 asteessa 35-45 minuuttia, koivet voi kääntää paistumisen puolessa välissä
4. Tarjoile aiolin, lohkoperunoiden ja vihreän salaatin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti