sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Sunnuntainen aamiainen a`la neiti

Katsoin neidin kanssa Junior Masterchefin jaksoa, jossa tehtävänä oli valmistaa uppomunia. Neiti harmitteli, ettei hän osannut niitä tehdä. Vakuutin kyseessä olevan varsin yksinkertaisen homman, jota voisimme hänen halutessaan kokeilla viikonloppuna. Asia jäi siihen, mutta torstaina kirjoittaessani viikonlopun ostoslistaa neiti lisäsi siihen parsan ja parmankinkun. Hänestä ne liitettynä hollandaise-kastikkeeseen kuuluvat uppomuniin. Keväisin neiti oikein odottaa parsa-ajan alkamista ja sunnuntaisia herkutteluaamiaisia. Koska neiti valmisti aamiaisen keskityimme vain yhteen uuteen asiaan eli uppomuniin ja hollaidaise-kastikkeen hän sekoitti valmispussista.  Vaikka ohje on yhdelle, neiti toteutti sen kolmelle.

UPPOMUNAT PARSAN JA PARMANKINKUN KANSSA yhdelle

5 tankoa vihreää parsaa
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria

2 viipaletta parmankinkkua
pari lehteä basilikaa

1 kananmuna
1 l vettä
2 rkl väkiviinaetikkaa

hollandaise -kastiketta tai kts ohje 

1. Leikkaa parsoista puiseva tyvi pois. Nosta parsat uunivuokaan ja liruttele päälle vähän rypsiöljyä, mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista 200-asteessa 5-7 minuuttia, kunnes haarukka menee parsoista hyvin läpi
2. Rullaa basilikan lehdet sikariksi ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi
3. Valmista hollandaise
4. Laita vesi kiehumaan. Riko kananmuna kuppiin. Veden poreillessa lisää 2 rkl etikkaa. Veden poreillessa uudelleen tee veteen pyörre ja kaada kananmuna pyörteen keskelle. Anna kiehua hiljaa poreillen kolme minuuttia. Nosta uppomuna reikäkauhalla lautaselle valumaan
5. Kokoa annokset, ensin parsat, sitten parmankinkku, uppomuna ja päälle hollandaisea ja basilikaa. Voit paahtaa seuraksi myös leipää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti