maanantai 29. heinäkuuta 2013

Arkiruokaa mökillä

Ruokailu mökillä oli varsin kala - ja kasvispainotteista. Neidin toivomuksesta ruokalistalle pääsi myös kesäkeitto.  Grillaamista harrastimme vain muutaman kerran, silloinkin grilliin pääsivät niin kasvikset kuin perunatkin. Pienet, uuden sadon perunat sopivat hyvin grillattavaksi sellaisenaan tai ne voi pyöräyttää öljyssä, kuten nyt tein. Perunoiden kaveriksi grillasin broilerin rintafileet, joille lisäsin lopuksi vuohenjuustokiekot lisämakua antamaan. Broileria maustoin myös sitruuna- timjami- oliiviöljy- soija-pippuri  seoksessa parikymmentä minuuttia ennen grillaamista. Perunoiden ja broilereiden kypsyminen vei yhtä kauan, eli n 15-20 minuuttia.


GRILLATUT PERUNAT

pieniä, uuden sadon perunoita
oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria
tuoretta rosmariinia

1. Pese perunat hyvin. Sekoita kaada vuokaa liraus oliiviöljyä, ripaus suolaa, mustapippuria ja hienonna rosmariinin oksa mukaan. Kaada pestyt perunat vuokaan ja pyörittele seoksessa. Grillaa välillä käännellen 15-20 minuuttia eli kunnes haarukka menee perunasta läpi. Kaada kypsät perunat takaisin vuokaan ja  pyöräytä jäljelle jääneessä öljyssä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti