perjantai 12. elokuuta 2011

Leipiä mökille

Perjantaina suunnataan mökille ja heti perille päästyämme seuraan liittyy ystäväni perheineen. Tapaamme säännöllisen epäsäännöllisesti, siis älyttömän harvoin. Onneksi jutut tuntuvat aina jatkuvan siitä mihin ne viimeksi jäivät.  Tälläkin kertaa parannetaan maailmaa ja syödään hyvin. Työpäivän ja reilun kahdensadan kilometrin ajon yhdistelmä laittaa pieniä haasteita menulle,  kun syömäänkin pitäisi jossain vaiheessa päästä. Tällä kertaa teen kreikkalaista salaattia -erilaisia salaatteja mökin salaattipenkistä, tomaattia, avomaan kurkkua, punasipulia ja kalamataoliiveja, sekä hyvää oliiviöljyä, johon voi dipata myös leipää, lammasmakkara-lammasvartaita ja valmista Lindalhsin tsatsikia sekä focacciaa kahdella erilaisella täytteellä. Jälkiruuaksi tulee rippijuhlissa testattu mustikka-suklaakakku. Leivoin focacciat pieniin pyöreisiin kertakäyttövuokiin, jotta ne on helppo kuljettaa mukana. Ohje on kopio Olivia-lehden Ruoka a`la Saran blogista.



FOCACCIA

4 dl vettä
pussi kuivahiivaa
1 tl merisuolaa
1 rkl sokeria
2+ 6 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä

*
pinnalle:
sormisuolaa, rosmariinia, oliiviöljyä
tai
kirsikkatomaatteja, juustoraastetta, oliiviöljyä

1. Sekoita suola, sokeria ja kuivahiiva lämpimään veteen. Lisää 2 dl jauhoja ja sekoita hyvin. Peitä liinalla ja anna levätä 15 minuuttia
2. Lisää loput jauhot ja oliiviöljy, vaivaa taikinaa käsin muutama minuutti kunnes se irtoaa kulhon reunoista
3. Voitele vuuat oliiviöljyllä, jaa taikina kahtia ja taputtele vuokiin. Anna nousta liinalla peitettynä 15 minuuttia
4. Painele sormin koloja leipiin ja levitä täytteet. Paista 200-asteessa (kiertoilmauuni) 20 minuuttia. Tarjoile saman päivän aikana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti