sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Helluntaiheila

Päivä valkeni pilvisenä ja osin sateisenakin mukavan hellejakson jälkeen. Muutaman viikon lykkäämälleni terassin perusteelliselle siivoukselle ei löytynyt siis enää hyväksyttävää estettä. Ikkunat, lattia ja seinät puhdistuivat muutaman tunnin urakassa, eikä sadekaan haitannut. Siivouspäivänä on mukava, jos ruoka valmistuu liki itsekseen. Tämä ateria vaati vähän esivalmisteluja ja muutaman kerran uuniin kurkistamista, muuten broileri sai valmistua rauhassa. Ohje on täysin oma ja syntyi pikkuhiljaa ruokaa laittaessa.Olin ensin aikeissa ottaa yrttikorista timjamia, mutta kallistuin kuitenkin rosmariiniin.Rosmariini on meillä paljon käytetty yrtti, mutta pääsi nyt ensimmäistä kertaa broileria maustamaan. Ai, missä helluntaiheila? No, teinin ensimmäistä aluetour-kisaa seuraamassa. Kisa typistyi sateen vuoksi yhdeksään reikään, mutta ensikertalaiseksi tulos on hyvä. Molemmat ehtivät hyvin ruokapöytään, jossa istui myös läksyjä teinin kanssa tekemään tullut teinin kaima.


ROSMARIINIBROILERIA VALKOSIPULIN, HERKKUSIENTEN JA PEKONIN KERA

kokonainen broileri
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
oliiviöljyä
*
5 jumboherkkusientä
paketti pekonia
1 valkosipuli
pari rosmariininoksaa
1 dl vettä
1 rkl Viola tomaattibasilika tuorejuustoa
1 dl kermaa

1. Suolaa ja pippuroi broileri sisältä ja ulkoa. Laita uunivuokaan. Liruttele päälle oliiviöljyä. Paista 175-asteessa n. tunti. Valele paistamisen aikana pari kertaa vuokaan valuneella liemellä
2. Valmista kastike. Kuori valkosipulinkynnet. Leikkaa herkkusienet neljään lohkoon. Hienonna rosmariini. Leikkaa pekoniviipaleet kahtia kylmälle pannulle. Laita pannu tulelle ja paista ensin toinen puoli viipaleista, käännä ja paista toinen puoli. Tulos saa olla rapea
3. Lisää valkosipulit, rosmariini ja herkkusienet pannulle. Paista seosta välillä käännellen n. 3 minuuttia. Lisää vesi ja anna kiehahtaa. Sekoita tuorejuusto joukkoon ja ota pannu pois liedeltä
4. Kun broileri on ollut uunissa tunnin, ota vuoka pois ja käännä broileri ympäri - vuuassa alaspäin ollut puoli ylöspäin. Lisää sienipekoni-seos tasaisesti broilerin ympärille ja kaada desi kermaa seoksen päälle, sekoita. Lirauta vähän oliiviäljyä broilerille ja paista vielä 30 minuuttia

Tänään broilerin kaverina oli rakuunaporkkanoita, vihersalaattia ja valkosipulibruschettaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti