torstai 28. tammikuuta 2010

Nopea elvytys


Sunnuntain jälkiruoka lähti liikkeelle jääkaapissa olleesta mascarponesta. Kun kuiva-ainelaatikostakin löytyi savoiardikeksejä, valinta oli tehty. Muun ruuan kanssa oli vähän näpertämistä, joten tässä oikaisin. En kyllä ole oikealla ohjeella ( jos yhtä oikeaa onkaan) tiramisua tehnytkään. Tiramisu tarkoittaa suomeksi elvyttämistä, piristämistä. En tiedä miten elpynyt olo tämän kalorimäärän jälkeen fyysisesti on, mutta henkinen olotila on vähintäänkin eteerinen ja maailman murheet unohdettu.

NOPEA TIRAMISU

250g mascarponejuustoa
2,5 dl creme vanillaa
(tai muuta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)
paketti savoiardikeksejä
1 dl espressoa
Amaretto Disaronno-likööriä

1. Vaahdota creme vanilla ja vatkaa sekaan mascarpone. Lisää 2 rkl mantelilikööriä ja sekoita
2. Sekoita kahviin 2 rkl mantelilikööriä
3.Lado suorakaiteen muotoisen vuuan pohjalle keksejä vieri viereen ja kostuta kahvi-likööriseoksella. Laita seuraavaksi kerros mascarponevaniljakastike-vaahtoa. Seuraavaksi kerros kahvi-likööriseoksella kostutettuja keksejä ja päälle vielä kerros mascarponevaniljakastike-vaahtoa. Älä kastele keksejä likomäräksi, sillä ne mehustuvat vielä jääkaapissa
4. Laita vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli
5. Tarjolle tuotaessa raasta pinnalle suklaata

Jos ruokailijat ovat pelkkiä aikuisia, voit lisätä manteliliköörin määrää


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti