tiistai 8. joulukuuta 2009

Mökillä joulukuun alussa

Mökkimme on sähköistämätön ja vesikin tuodaan kantamalla, mutta samanlailla mökillä valmistetaan ruokaa kuin kotonakin, usein isollekin porukalle. Kesällä ruoka valmistuu useimmiten grillikatoksella; kaasugrillissä, sivukeittimellä, savustimessa tai muurikassa. Talvisin käytämme puuhellaa. Pikkuhiljaa olen opetellut käyttämään myös hellan uunia. Varsinaiset pitkän haudutuksen vaativat uuniruuat jäävät mökillä kuitenkin tekemättä yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Aina syys-talvikaudella mökille saapuessamme laitamme takkaan lämmityksen jälkeen uunipuuron hautumaan. Aamulla saamme sitten herätä ihanaan puuron tuoksuun ja herkutella hyöryävällä puurolla. Itse syön puuron mehukeitolla, muu perhe voisilmällä ja kanelilla. Puuro valmistuisi kotonakin sähköuunissa, mutta olemme pitäneet sen vain mökille kuuluvana.

OHRAUUNIPUURO

1,5 l täysmaitoa
2 dl ohrasuurimoita
voita
1 tl suolaa

1. Voitele uunin kestävä 2 l vuoka
2. Kaada maito vuokaan ja sekoita sekaan ohrasuurimot ja suola
3. Peitä vuoka foliolla. Laita lämmitettyyn varaavaan takkaan hautumaan kypsäksi yön yli .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti