sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Sokeria...

Lapset syövät kaurapuuronsa KANELISOKERIlla, jota on valmiina siroteastiassa. Tätähän saa nykyään kaupastakin, mutta kotitekoinen on edullisempaa.

KANELISOKERI

Pussi jauhettua kanelia
2dl hienoa sokeria

*****
sekoita hyvin

Samalla postaan VANILJASOKERIn. Teen sitä kahdella tavalla; versio yksi taitaa olla Jamien Oliverilta kopioitu ja versio kaksi siitä muokattu.

VANILJASOKERI


Versio 1
Hyvä tapa kuluttaa käytetyt vaniljatangot loppuun. Kun valmistat ruokaa, johon tarvitaan vaniljansiemeniä, ota siementen poiston jälkeen tangonpuolikkaat talteen. ( esim pannacottaa varten käytän siemenet ja laitan tangotkin kermaan, mutta huuhtelen & kuivatan ne käytön jälkeen ) Laita vaniljatangot sokeriastiaan, sulje kansi.Mitä kauemmin annat tankon olla rauhassa, sen vaniljaisempaan sokeria saat.

Versio 2
Laita vaniljatanko ja 5 dl sokeria tehosekoittimeen, anna koneen käydä kunnes vaniljatanko on jauheena sokerin seossa. Säilytä kuivassa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti